Darrera exposició de la mostra “Bótes d’art”

inv botes d'art-01

El mNACTEC presenta l’exposició “Bótes d’Art”que fusiona la tècnica i l’art

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) exposa una mostra de 14 artistes plasmada en antigues bótes de vi
L’acte serà inaugurat pel director del mNACTEC i el president de la DO Pla de Bages, dimarts 7 d’octubre, a les 7 de la tarda
La mostra romandrà oberta al públic fins el 16 de novembre al mNACTEC.
El director del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Jaume Perarnau, i el president de la DO Pla de Bages, Valentí Roqueta, inauguraran el proper dimarts 7 d’octubre, a les 7 de la tarda, l’exposició “Bótes d’Art”, coincidint amb els actes de la 2a edició de la fira Terrassa de Vins. La visita comentada a l’exposició serà conduïda per la seva comissària, Roser Oduber. A l’acabar l’acte degustarem una copa de vi gentilesa de la DO Pla de Bages.

“Bótes d’Art” és una exposició que relaciona l’art, la terra, el vi i la tècnica, a través de catorze bótes de vi de catorze cellers de la DO Pla de Bages. Catorze artistes de la comarca del Bages les han intervingut lliurement amb la intenció d’utilitzar la bóta com a suport, com a escultura, com a instal·lació, com a inspiració estètica, per generar un llenguatge comú on el vi hi sigui present en totes les seves formes d’inspiració.

L’exposició presenta catorze bótes de vi antigues vinculades amb els artistes encarregats de tirar endavant el projecte, així com els cellers que els han cedit de les bótes: Susanna Ayala (Caves Gibert), Marina Berdalet (Celler Oller del Mas), Eduard de Pobes (Celler Jaume Grau Grau), Joaquim Falcó (Celler Més que Paraules), Lourdes Fisa (Celler Fargas-Fargas), Àngels Freixanet (Confraria dels Vins del Bages), Elsa Guerra (Celler Molí), Roser Oduber (Celler Mas de Sant Iscle), Ramon Oms (Celler Solergibert), Agustí Panadés (Celler Abadal), Txema Rico (DO Pla de Bages), Montserrat Riu (Celler Can Serra dels Exibis), Josep Maria Sarrate (Celler Cooperatiu de Salelles) i Eva Soto (Celler Cooperatiu d’Artés).

“Bótes d’Art” va ser creada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, amb la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages dins el certamen Vi_suals 13. La seva comissària, Roser Oduber, artista i directora del CACiS va comptar amb la col·laboració d’Eduard de Pobes, artista i president del Cercle Artístic de Manresa.

La mostra romandrà oberta al mNACTEC fins al 16 de novembre. L’horari de visita és de dimarts a divendres de 10 a 19 hores. Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14.30 hores. A Terrassa serà l’última oportunitat de poder visitar aquesta mostra.

 

En el marc de l’exposició s’organitzaran dues activitats, amb un aforament de 25 persones per a cada visita. Dissabte, 11 d’octubre. Itinerari guiat a les Tines del Flaquer de Rocafort. Horari: 12 h. Preu: gratuït. Dissabte, 8 de novembre. Visita guiada al Celler Fargas de Salelles. Horari: 11 h. Preu: 5€. Inscripcions al tel. 93 736 89 66 o a info@mnactec.cat

 

Sobre el mNACTEC

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) és un dels tres Museus Nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. Des de l’1 de gener de 2014 forma part de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Amb la missió de fomentar el coneixement de la història de la ciència, la tècnica i la industrialització de Catalunya, els principals objectius del mNACTEC són l’adquisició, la conservació, la difusió i la documentació del béns mobles de caràcter científic i tècnic que constitueixin un testimoni de la història i la societat del món del treball i de la vida quotidiana de l‘època industrial, així com les innovacions tecnològiques i el paper de les empreses catalanes en la configuració de la societat actual.

La seu del mNACTEC està ubicada a Terrassa en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català i un dels més bells d’Europa: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: