Tercera setmana de BaHiMa, Sensorial Art Store

trecera setmana

12 – 13 – 14 de Març

Olfacte / Gust /

 .

Participen:

 

Konvent.0 (Pl. Major, 12)

Performance i instal·lació.

Els membres del Konvent de la Colònia de Cal Rosal de Berga ens presenten un tast del sentit del gust i de l’Olfacte. Pretenen que sigui una sorpresa  i `per tant no desvetllarem el contingut d’aquest menú que segur no ens deixarà indiferents!

Dijous 12, obrim la botiga a les 19:30 hores.

A les 21:00 hores, a dins, comença una performance-sopar. Aquesta acció s’enregistrarà i es passarà en bucle els següents dies a la botiga.

Divencres i dissabte: horari de botiga amb una instal.lació d’olors, una vídeo-instal.lació i objectes fetitx del konvent a la venda.

Dissabte, a les 19:30 hores: Performance de clausura.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Jordi Plana Pey i Enric Pla Montferrer (C/St. Miquel, 9 esquerre)

Escultura i fotografia.

Al carrer Sant Miquel 9 esquerra , escultures d’objectes quotidians amb una dimensió diferent . Artistes de Berga i d’Alpens ens porten a Manresa dins del Sensorial Art Store un altre visió del gust¡¡¡

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Ferran Cerdans (C/St. Miquel, 2)

Llibres-objecte

Des del punt de vista dels Llibres Artesans, la meva interpretació més immediata té a veure amb els materials: olor del paper i de la tinta, ensumar un poema, o bé directament menjar-se’l.

Per a l’olfacte estic preparant poemes escrits amb tintes de diferents aromes, amb els que confeccionaré un menú degustació o millor dit un menú olfactiu. Les tintes no són comercials, ja que no n’hi ha de qualitat, i estic experimentant molt. També estic pensant en una zona que es dirà “Arxiu olfactiu” o “Memòries olfactives”, que consistirà en una butaca i prestatges amb llibres de diferents èpoques i per tant diferents olors, cadascun dels que tindrà una fitxa en la que es podran escriure les impressions, records i sensacions que us evoqui cada llibre.

Pel que fa al gust, estic fent proves, és possible que hi hagi poemes comestibles però en aquest cas ara mateix no ho puc asegurar.

A banda de la vessant sensorial, hi haurà també els Llibres Artesans manuscrits i enquadernats a mà, que es podran comprar, com en una parada habitual.

Memòries olfactives, llibres antics o nous amb diferents olors i cadascun amb una fitxa en la que es poden apuntar sensacions, records que ens evoquen, etc.

Menú olfactiu, menú de poemes amb tintes de diferents aromes servits a taula acabats d’escriure, es poden comprar per endur-se’ls

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Alumnes del Batxillerat artístic de l’IES Lluís de Peguera (aparador de l’Oficina de Turisme de Manresa)

 

A l’aparador de l’oficina de Turisme de Manresa a la plaça Major es poran veure els plats treballats pels alumnes de Batxillerat artistic de l’IES Lluís de Peguera de Manresa.

A l’aparador de l’oficina de Turisme de l’Ajuntamen Manresa a la Plaça Major , l’obra realitzada per alumnes de batxillerat artístic de l’IES Lluís de Peguera de Manresa dirigits per Carme Margarit.

 

Programació que complementa els espais expositius: Recital poètic sonor amb Meritxell Cucurella i Celeste Alías

Dissabte 14 de març a les 18:30

Local  del carrer Sant Miquel 2 (antic “Cotó coto”)

.

NÀUFRAGS D’IMPERIS

Un passeig plàstic, cromàtic i àcrata pel so i el sentir i pel gust i l’olor de dues veus filles de la contundència i la dolçor, de la foscor i de la claror.

Text i dicció: Meritxell Cucurella-Jorba, poeta

So i cant: Celeste Alías Borjas, cantant

 

Cloenda:

Com acte de Cloenda del Sensorial Art Store, la Taula de les Arts Visuals sol·licita la vostra veu i la vostra creativitat perquè l’art es faci sentir a Manresa. En un acte festiu i alhora reivindicatiu, seguint la temàtica d’aquest mes de març sobre el gust i l’olfacte, es realitzarà una pintada de plats col·lectiva per donar una bona mostra de com l’art encara crida i batega a Manresa. Us convidem doncs, a que el proper 14 de març cadascuna i cadascú de vosaltres porti un plat per ser intervingut artísticament in situ per aconseguir una obra col·lectiva que pugui ser exposada des d’aquest 2014 en nous espais expositius que volem que vagin sorgint per donar més vida al món artístic manresà. Animeu-vos i veniu amb nosaltres a celebrar aquest àpat de cultura i creativitat!!

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 14 de març a les 20h a la Plaça Major.

Recordeu que cadascú de vosaltres haurà de portar un plat buit per intervenir-lo artísticament!!

action

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: