Vi-Suals 15

Una fusió de l’art i el vi, una experència per als sentits

portada

Sovint l’art ens proposa reflexionar sobre el nostre entorn i sobre temes importants que formen part de les nostres vides. I també sovint per la importància i el paper que juga l’ésser humà en aquesta relació amb el seu entorn, l’art contemporani sol portar aquesta reflexió al voltant de la petjada que hi deixem.

La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) us proposa en aquesta edició de Vi_SUALS.15 una reflexió sobre el nostre paisatge i sobre aquella petjada més primitiva i lenta: l’empremta col·lectiva del treball continuat de generacions anònimes treballant el conreu. Una petjada allunyada d’aquella més letal i desmesurada que pot destruir sense consciència ni humanitat.

Parlem doncs d’ una petjada respectuosa i reversible, realitzada amb materials nobles, senzills i de l’entorn, que la natura pot recuperar quan s’abandona el conreu. Avui aquesta empremta del treball al camp que és la pedra seca, s’utilitza encara en forma de feixes, fites i cabanes de vinya apropant els temps passats als actuals.

Fent-se ressò d’aquests vestigis històrics que remeten al contacte proper i respectuós amb l’entorn natural i amb la terra treballada des de fa generacions, enguany Vi_SUALS.15 us presenta la mirada de tretze creadors al voltant d’aquest material i d’aquesta forma de treball. Tretze reflexions, tretze discursos diferents.

Esperem doncs que en gaudiu i que participeu d’aquesta reflexió també quan passegeu pel camp i contempleu des de la distància aquestes construccions de pedra seca que suporten el pas del temps i que ens recorden una part important de la nostra pròpia historia.

.

Artistes participants:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: