Oberta la convocatòria Jardins de Llum / 17

La TAV-CC obre convocatòria per participar amb projectes de llum i agua en el programa “Jardins de LLum” 2017. Data límit per presentar projectes el 12 de gener del 2017.

Enllaça al portal específic del projecte https://jardinsdellumtavcc.wordpress.com/

Jardins de LLum és un itinerari d’art, de 5 hores de durada, a l’entorn la llum i de l’aigua , que neix dins dels actes de la Festa de Llum i del Misteri de la llum de Manresa.

El Misteri de la llum és una tradició manresana que explica com una misteriosa llum provinent de Montserrat va irrompre pels vitralls de l’antiga església del Carme el 21 de febrer de 1345, aquest fet va fer es posés fi a l’excomunió de la ciutat pel bisbe de Vic motivada  pel pas de la sèquia de Manresa per terres del bisbat. La sèquia canalitzà aigua del Llobregat des de Balsareny fins a Manresa i amb la seva construcció es va acabar l’escassetat d’aigua que patia la ciutat.

Des de la Taula de les arts visuals de la Catalunya central (TAV-CC) hem volgut aportar a aquesta festa tan arrelada a la ciutat, la proposta d’un recorregut  ple d’art i mostres efímeres de carrer.

Durant una nit el barri vell de Manresa acull diferents propostes i espectacles de carrer , en aquesta segona  edició, sota la direcció artística la TAV-CC i la producció i suport de l’Ajuntament  Manresa. Un festival que vol  relacionar diverses activitats que resultin diferents, plenes d’emoció i qualitat pel seu concepte, essent participatives en la seva realització. Aquest 2016 volem que el “Jardins de llum” trobin la complicitats dels diferents agents socials de la ciutat i dels espectadors dels actes.

D’aquesta manera Jardins de llum s’inscriu en la tendència actual de manifestacions festives a l’entorn de la llum, facilitades per la evolució de la tecnologia de les projeccions i il·luminacions espectaculars, i els nous llenguatges efímer de l’art al carrer. Com a referents, tot i acceptant les diferències de format, podrien citar la “Fête des Lumieres” que es celebra anualment a Lyon (França), la Festa de la Llum que per primera vegada aquest any s’ha incorporat a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, el “Mapping Festival” de Ginebre (Suïssa) i “Lluernia “ de l’Olot

A continuació bases:

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: