presentació de Jardins de Llum, Ponts i Petits Ponts de Llum

La TAV-CC us presenta el programa de Jardins de Llum 2018 amb el seu quart any consecutiu tornarà a fer lluir la Festa de la Llum de la mà de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya central (TAV-CC), l’Ajuntament de Manresa  i l’Associació Misteriosa Llum.

Volem destacar d’aquesta edició la gran qualitat dels projectes convidats, com Carlos Coronas vingut d’Asturias, artista de la Llum amb una gran trajectòria i reconeixement , Meritxell Solé Figueras i Jordi Martínez Píñol guanyadors de la passada edició del festival A Cel Obert de Tortosa i convidats per la Xarxa Transversal  amb una obra de gran impacte a la plaça Major, les ballarines  Maria Ribera i Nuria Tobias molt actives a Manresa ens presenten una obra intimista de llum i ombres  i l’escola d’Arquitectura Energia i MediAmbient  de Barcelona de l’ UPC amb una intervenció de llum a la Muralla del carrer Sobrerroca.

El  Festival Jardins de Llum vol  apropar al públic els nous llenguatges contemporanis cercant estratègies per arribar al màxim possible de gent. Gràcies a l’apartat “escultures participatives” col·lectius de la ciutat poden accedir i formar part de Jardins de Llum .  Aquest 2018 el Festival veu un gran augment de participació,  passant de 9 escultures participatives del 2017 a 20 escultures de llum aquest any. També i des de l’any 2017 comptem dins del Festival amb una exposició de FotoArt , a la Plana de l’Om amb el nom de  “Jugant amb la Llum”.

Recordar que Jardins de Llum és un itinerari d’art efímer de Llum , de 3 hores de durada, de les 19.00 a les 22.00 h. Aquest any i dins dels actes de Manresa Capital de la Cultura Catalana hem volgut ampliar la durada i l’oferta d’activitats relacionades amb la llum i l’aigua amb un nou projecte que rep el nom de Ponts de Llum.  Ponts de Llum presenta propostes específiques que es desenvoluparan en espais de l’antiga fàbrica de l’Anònima i al carrer Sobrerroca. Aquest programa consta de diferents actuacions, també s’inauguren tres espais de llum que restaran oberts fins al mateix dia de Jardins de Llum.

També volem recordar que aquest serà el segon any que Jardins de Llum forma part del projecte Transefímers de la xarxa d’activitats culturals Transversal , sumant-se a una relació d’iniciatives en la qual també figuren el Festival Ingràvid de Figueres, la MAU (Mostra d’Art Urbà) de Granollers, Lluèrnia d’Olot, Fescamp de Sant Cugat del Vallès i A Cel Obert de Tortosa.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: