Projecte Contemporanis EXPOSICIÓ DE MÒNICA CAMPDEPADRÓS

La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya central (TAV-CC) presenta el divendres 24 de maig a la Plana de l’Om, dins del projecte “Contemporanis”, l’exposició “Diversitat aparent” de Mònica Campdepadrós.

 

La Sala de la Plana de l’Om va ser en el seu moment una bona plataforma per molts artistes joves com Àngels Freixanet, Joaquim Falcó, Luordes Fisa i Roser Oduber ….en els inicis de la seva trajectòria.  Un temps de suport a la cultura i a l’art sota el patrocini de Caixa Manresa. Actualment aquest magnífic espai, en mans de l’Ajuntament de Manresa, te altres objectius amb programacions heterogènies i distants dels anys 90.

 

La TAV-CC vol recuperar aquest esperit i oferir l’oportunitat a joves creadors i creadores per exposar les seves obres per això ha creat el projecte “Contemporanis”. Un programa expositiu que vol donar resposta a  una de les mancances més visibles al sistema cultural de Manresa,  l’absència d’un programa dedicat a l’art contemporani.

 

Actualment l’exposició aconsegueix una gran efectivitat en els esquemes de creació i producció, tot afavorint un bon marc de visibilitat, però esdevé menys efectiva des d’uns paràmetres de recepció per part d’un públic que, normalment, no es troba preparat per a l’experiència crítica que aquesta ofereix. És cert que l’exposició ofereix una lectura crítica de l’entorn, que apunta altres models possibles d’interpretació de la realitat, que promou una posició política però, al final, el públic continua trobant-se amb problemes i dubtes davant de l’esdeveniment artístic. De fet, en mostrar-se tancada quan l’usuari la rep, l’exposició només sembla que permeti un accés unidireccional que fa que sigui difícil establir nexes dialectals entre art i públic. La TAV-CC vol obrir noves vies de treball on les posicions s’acostin entre elles i es fomentin models d’alteració dels ritmes d’aprenentatge bidireccionals, on la relació lineal de l’exposició com a emissor i el públic com a receptor, sigui substituïda per una estructura horitzontal on els diferents rols es fusionen constantment.

 

Per aconseguir aquests objectius oferim aquest any dues exposicions molt relacionades amb l’espai de gènere vist per dos artistes vinculats a Manresa. La primera exposició que es presenta aquest divendres 24 de maig és ;

 

“DIVERSITAT APARENT”

EXPOSICIÓ DE MÒNICA CAMPDEPADRÓS A L’ESPAI PLANA DE L’OM DE MANRESA.

ORGANITZADA PER LA TAULA DE LES ARTS VISUALS DE LA CATALUNYA CENTRAL

Tots som UN i cadascú som molts alhora. D’aquesta visió polièdrica i unitària, és des d’on engendra el seu univers plàstic l’artista Mònica Campdepadrós. La seva obra esdevé un continu procés de cerca i experimentació per submergir-se en les múltiples dimensions humanes.

Així, la profunda connexió amb la terra i el paisatge pel qual transita; les relacions amb els altres i les exploracions vers viatges interiors de l’ésser; les dimensions socials, científiques i espirituals…. sota el seu filtre sensible es materialitzen en estructures, cromatismes, formes i buits. Són construccions volumètriques que connecten i relliguen el matèric amb l’intangible, convidant a l’emoció i a formular-se preguntes, fent una proposta d’intercanvi perquè l’espectador la completi.

MÒNICA CAMPDEPADRÓS

CV_resumit:

 

Projecte CADIRETES de creació i comissariat al Museu de l’Empordà de Figueres (2018-2019), resultant de l’obtenció de la Beca “Agita” a la creació contemporània (Figueres). Obra a l’exposició “El Millor Disseny de l’any” seleccionada en els Premis ArtsFAD 19 al Hub Disseny Barcelona. Exposicions individuals: A LA RECERCA DEL TOT (2018) a la sala municipal d’art Ca l’Anita de Roses; RE/ANIMAR (2017-18) i NOW (2012) a la Galeria Lola Ventós de Figueres. Becada per Transefímers, Xarxa Transversal (Festivals d’art contemporani de Catalunya), per a realitzar obra i participar en el FESTIVAL MAU 2016 de Granollers.

Ha exposat en galeries i participat en certàmens i festivals a: Agullana, Bages (França), Barcelona, Cadaqués, Calders, Castelló d’Empúries, Colera, Delfià, Darnius, Figueres, Fortià, Girona, Granollers, Igualada, León, Londres, Manresa, Madrid, Pineda de Mar, Port de la Selva, Salt, Rabós d’Empordà, Roses, Santillana de Mar i Wingfield.

Combina la produció plàstica amb el comissariat, l’elaboració de tallers artístics multi disciplinaris, i la creació de projectes artístics. Cofundadora del col·lectiu artístic VIBRA.

 

“La meva obra la ideo i treballo per projectes. El concepte és el punt de partida de les peces, tot i que intento deixar significats i interpretacions obertes perquè siguin formulades, completades o debatudes pel receptor. Cerco interpel·lar sobre diversos temes com la relació amb l’entorn i els altres, la ciència, la societat, el pensament,  l’espiritualitat… buscant en l’art una via que obri una possibilitat de transformació individual i social vers a un grau més elevat de consciència.

 

La relació  amb els materials i els processos de taller són els que acaben conformant l’univers formal de la obra.

 

En el treball amb volum és on em sento més còmode i esdevé el vehicle predominant de la meva creació, tant en l’objecte escultòric com amb la instal·lació i intervencions a la natura i en l’espai públic, sempre contemplant l’experimentació amb altres formats i disciplines.”

Tinc vincles familiars amb Manresa i des de fa 19 anys que hi vinc sovint i estic en certa forma arrelada.

 

4 comments

  1. Retroenllaç: Inútil», una exposició escultòrica d’Octavi Serra, per al projecte «Contemporanis» | TAVCC

  2. Retroenllaç: S’obre la convocatòria del projecte “Contemporanis” 2021 | TAVCC

  3. Retroenllaç: «Inútil», una exposició escultòrica d’Octavi Serra, per al projecte CONTEMPORANIS – TAVCC

  4. Retroenllaç: La TAVCC presenta «Súbdits», una exposició de poesia visual de la manresana Ariadna Torres | TAVCC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: