Convocatòria Contemporanis 2020

CONTEMPORANIS
EXPOSICIONS A LA SALA DE LA PLANA DE L’OM 2020
Organitza: TAV-CC, Taula de les Arts Visuals de la Catalunya central
Amb el suport de: Ajuntament de Manresa, CACIS, Fundació Universitària del Bages

La Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) és una entitat autònoma sense afany de lucre que recull la inquietud de diversos agents de la vida cultural de les comarques de la Catalunya Central per donar visibilitat als projectes del sector de les arts visuals.
Contemporanis ha nascut amb voluntat de promoure el risc i l’experimentació. Oferint, des de la qualitat i l’excel·lència, una gran llibertat en els discursos artístics i a la vegada, confeccionar una programació de suport a la professionalització.

Bases de participació
Convocatòria oberta a projectes d’art contemporani a artistes joves o emergents de la Catalunya Central. La principal finalitat és acostar i fer accessible l’art i les pràctiques artístiques a la societat, aconseguint crear nous públics i usuaris.
La voluntat del projecte «Contemporanis» és oferir una lectura crítica de l’entorn. La TAV-CC vol obrir noves vies de treball, on les posicions entre els diferents públics s’acostin a l’artista i la seva obra. Fomentant models d’alteració dels ritmes d’aprenentatge bidireccional: la relació lineal de l’exposició —com a emissor—, i el públic —com a receptor—, s’estructurarà horitzontalment, per tal que els diferents rols tinguin l’oportunitat de fusionar-se.
La convocatòria està adreçada a artistes joves o emergents de la Catalunya Central. Berguedà, Bages, Solsonès, Anoia i Osona.

Criteris de selecció
Les bases han estat elaborades per garantir objectivitat, igualtat i transparència amb la finalitat de democratitzar l’accés als espais expositius i creatius.
La selecció de cadascun del projectes la farà un jurat especialitzat i independent que faran les tasques de selecció seguint les bases i els coneixements en l’àmbit de les arts visuals.
La participació en qualsevol convocatòria suposa l’acceptació d’aquesta normativa, i qualsevol aspecte que no es reculli quedarà en consideració del comitè de selecció.
Es valoraran els projectes que presentin una proposta expositiva innovadora, original i amb compromís que s’ajustin a l’espai de la Plana de l’Om de Manresa. La temàtica serà oberta però mantenint un discurs crític. Es valoraran positivament els elements de crítica social, política i ecològica.
També es valorarà l’adequació a la sala d’exposicions (plànols, fotografies, innovació, elements transgressors)
Es valorarà positivament la presentació d’un programa educatiu i d’activitats. En el cas de no tenir-lo i ser el projecte seleccionat, es podrà fer una proposta pactada juntament amb la Comissió.
Funcionament.
Durant l’any 2020 es durà a terme la segona edició del Projecte Contemporanis que s’exposarà a la sala de la Plana de l’Om de Manresa. Les dates de les tres propostes seleccionades es realitzaran en un dels següents períodes de l’any:
1a. Del 16 de març al 12 d’abril.
2a. Del 18 de maig al 5 de juny
3a. De 1 novembre a 31 de novembre

Els artistes seleccionats per cadascun dels períodes rebran una dotació econòmica de 1.000 € (impostos inclosos) per exposició. Aquest import inclou instal·lació de l’exposició de manera completa que anirà a càrrec del/la artista. Els elements de difusió es portaran a terme per la TAVC-CC i l’Ajuntament de Manresa.
Tots els elements de la exposició comptarà amb la supervisió prèvia de la Comissió de la TAV-CC.

Sol.licitud
Cal presentar el projecte mitjançant un dossier en format pdf (de menys de 3MB) a l’adreça del correu
taulaartsvisualscc@gmail.com, amb el codi CONTEMPORANIS com a tema del missatge, aportant
el següent material:
• Currículum professional
• Memòria explicativa de la proposta on es farà constar totes les dades que es considerin necessàries per a la millor comprensió del projecte (màx. 3 pàgines). En aquesta memòria s’haurà de detallar els aspectes següents:
• Finalitats i objectius
• Proposta del dossier expositiu i dossier gràfic, recollint el concepte i de manera opcional la possible implantació a la sala d’exposicions (si s’escau, afegir enllaços a vídeos)
• Proposta educativa i d’activitats complementàries en el cas de tenir-ne
Si es considera necessària més informació s’afegirà en un apartat d’Annexes al final del dossier.
Comitè de selecció
La selecció del projecte es farà mitjançant un comitè format per:
Roser Oduber directora de CACiS i presidenta de la TAV-CC· Eduard de Pobes artista, director L’Atelier d’Espai per Art i membre de la TAV-CC· Francesc Vilà director del Museu Comarcal de Manresa · Alexia Lleonart porfessora de l’escola d’Art de Manresa · Lluïsa Avante Directora de la Galeria Arteria d’Igualada · Anton Granero membre de H. ACC Responsable del programa Fem UVic-UCC territori en Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i representant d’ACVic · Clara Garí Paseante, performer, editora , catalizadora y escritora. Miembro fundador de la Asociación Côclea y de la Orquestra del Caos i directora del Centre d’art Contemporani Nau Côclea a Girona.
Secretaria de la TAV-CC i del jurat Esperança Holgado.

Data límit per presentar els projectes:
Les dates de presentació del projectes seran des del dia 10 de gener de 2020 fins l’1 de febrer de 2020.
Presentació a: taulaartsvisualscc@gmail.com
El dia 7 de febrer de 2020 s’informaran directament el seleccionats i es publicaran en les xarxes socials de la TAV-CC.
Espai on s’exposarà el projecte:
Sala d’exposicions de la Plana de l’Om de Manresa.
Convocatòria:
Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central

ORGANITZADORS:
https://taulaartsvisualscc.wordpress.com
taulaartsvisualscc@gmail.com
T. 636606099 / 646601580

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: