Membres

Àrea d’Art del Grau d’Educació Infantil de la FUB

fub2

El Grau en Educació Infantil forma professionals de l’educació per intervenir amb infants de 0 a 6 anys. L’objectiu és que els titulats siguin capaços de planificar, desenvolupar i avaluar activitats educatives de manera coparticipada amb les famílies i la resta d’institucions de la comunitat.

http://www.fub.edu/grau-en-educacio-infantilhttp://blocs.umanresa.cat/educaciofub

 Artistes de la República

3

L’art es part de l’expressió i l’ànima de la República Catalana. Col·lectiu ‘Artistes de la República’ que aplega dos centenars de creadors de la Catalunya Central. Entre les dues-centes persones que formen part del col·lectiu hi ha des d’artistes visuals i plàstics, fins a poetes, músics, actors o ballarins.

CACiS El forn de la Calç

cacis2

El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç és una iniciativa privada sense ànim de lucre fundada l’any 2008, que rep el suport de l’Ajuntament de Calders i la Generalitat de Catalunya.

CACiS és un espai dedicat a l’experimentació, investigació i difusió de les pràctiques artístic culturals amb la voluntat d’estimular la discussió, crítica i reflexió necessària per cercar una nova visió de la realitat, fomentant la sostenibilitat com estratègia de reforma.

Es troba al municipi de Calders, a 5km del nucli del poble, a la comarca del Moianès. És un Centre d’Art Contemporani gestionat per l’Associació cultural d’Amics del CACiS.

http://www.elforndelacalc.cat

Can Serrat

casa22 fotocasa2 fotocasa5

Can Serrat és una Masia antiga classificada i protegida de 1187m², originalment privada, i rehabilitada a partir del 1989 en una comunitat d’artistes / centre de creació i producció artística, gràcies a 11 artistes Noruecs *. Està situat en un entorn immillorable, del Bruc, a la falda de la muntanya de Montserrat i a només 45 km de Barcelona. La casa, disposa de diversos espais / tallers i d’un entorn natural impressionant. Amb un agradable passeig des de la casa no vam trigar a arribar a la part inferior d’una de les zones més espectaculars de tot el massís de Montserrat, la zona de Les Agülles –

Cada any un jurat selecciona 6 projectes internacionals i nacionals (2 d’escriptura, 3 de art visual, 1 de música / so). Cada convocatòria permet a uns 20 artistes venir a Can Serrat amb una beca completa o parcial. Dins el programa de residència, l’equip desenvolupa i dóna suport a diverses activitats facilitant la producció de projectes (seguiment artístic, recursos humans i material, connexions a nivell local i internacional, allotjament i menjar).

Can Serrat participa activament en l’activitat cultural Catalana, desenvolupant diverses activitats de presentació i sensibilització artística dins i fora de les seves parets (presentació de projectes, intercanvis d’idiomes, lectura pública de literatura, visita d’escola, performance / concerts).

El projecte de Can Serrat després de tants anys i diverses capes d’històries, segueix com a comunitat artística dins de la qual es barregen en el mateix espai, convivència i creació internacional amb la necessitat de definir cada projecte i alhora la voluntat d’errar.

Masía Can Serrat, 0 S/N (El Bruc), 08294 Bruc (El), Barcelona

Can Serrat/Facebook

Cercle Artístic de Manresa

cercle-manresa2

El Cercle Artístic de Manresa és una entitat dedicada al foment de les belles arts.

El Cercle organitza nombroses exposicions al llarg de l’any. Amb més de 300 socis, l’entitat promou, difon l’art i l’obra dels artistes de la comarca del Bages.

C/ Barreres 1, Manresa

Cercle Artístic del Moianès

cercle-del-moianc3a8s2

El Cercle Artístic del Moianès és una entitat sense afany de lucre creada fa més d’un quart de segle per promocionar l’expressió artística.

Edifici de Can Carner, C/ de les Joies 11-12, Moià –

http://cercleartisticdelmoianes.blogspot.com.es

 

 

Col·lectiu Caolí

 

 

 

El Col·lectiu Caolí està format per un grup interdisciplinari d’artistes, científics i professionals que aporten els seus coneixements en les obres compartides. Les activitats que uneixen el grup estan basades en el treball amb el fang, gres, porcellana, refractari. Exemple d’aquesta
col·laboració: https://vimeo.com/257568302
Individualment, cadascú realitza els seus propis projectes en els sectors mediambientals, educatius i artístics.
En la presentació d’obres complexes realitzades anteriorment, el grup ha integrat professionals d’altres sectors com arquitectes, sociòlegs i educadores.

D’ART

D’ART neix d’una iniciativa familiar amb el propòsit de ser un punt de trobada per als amants de la creativitat. Ja fa uns anys que funciona Art al Jardí, una sèrie d’exposicions a la casa Fornells-Uró a Pineda de Bages on molts artistes mostren la seva obra. Aquest any hem volgut fer crèixer la proposta i portar-la al centre de Manresa.

​D’ART pretén despertar les inquietuds artístiques des dels més joves fins als més grans. Som una escola de dibuix i pintura i volem que tothom trobi en el nostre espai aquell moment per evadir-se de tot, deixar-se portar per l’espontaneïtat creativa que sovint dóna benestar, enriqueix sentiments o serveix de teràpia.

http://www.puntdart.cat

Foto Art Manresa

fotoart2

Amb el nom de Foto Art Manresa es constitueix una associació de caràcter artístic que tindrà per objecte el foment de la imatge sensible en totes les seves manifestacions.

Els orígens de Foto Art Manresa es remunten a una altra organització que tingué la seva màxima activitat entre el 1960 i el 1970. Era el Foto Club Manresa, que actuava com a secció del Centre Excursionista de la Comarca del Bages i de la qual n’havíem format part força dels socis fundadors del Foto Art Manresa.

Casal de les Escodines, C/ St. Bartomeu 50, Manresa – http://fotoartmanresa.com

MURS PLÀSTICS

2

Pretenem crear un itinerari d’accions artístiques en el carrer i murals amb els que dignificar el barri antic de Manresa i donar un atractiu nou a la ciutat.
Creiem que l’art urbà ha de tenir més presència, tradició i importància a la nostra ciutat.
Per aquest motiu presentem unes bases per a la participació oberta dels artistas.

https://mursplastics.wordpress.com/

L’ATELIER d’espai per art

3

Espai per Art és un espai dedicat a la creació artística, l’aprenentatge i l’intercanvi d’experiències, gaudint de l’ART i treballant de manera personalitzada per que cadascú vagi trobant el seu camí en el llenguatge plàstic.

Pots optar per cursos de dibuix i pintura, aquarel·la, dibuix i pintura infantil, tallers monogràfics, tallers familiars, casals d’estiu, cursos intensius d’estiu…

http://www.espaiperart.com/

 

Llibreria Papasseit

La Papasseit és una llibreria de segona mà que va obrir les seves portes al nucli antic de Manresa l’estiu del 2013 amb la voluntat de construir a Manresa un mercat de llibres de segona mà que aposti per la qualitat tant dels exemplars (en forma i contingut) com del servei.

Més enllà de la venta de llibres, i en una aposta per la cultura entesa d’una forma integradora, des de la Llibreria s’ofereixen una sèrie d’activitats culturals paral·leles, entre les que destaca la difusió de les veus artístiques emergents de la regió a través d’exposicions mensuals.

Carretera de Barcelona, 25, Manresa – http://papasseit.cat

 

Quaderns de Taller

quadrens2

El nom genèric “Quaderns de Taller” aplega dues accepcions diferents però complementàries. Per una banda és una publicació de periodicitat indefinida que reuneix obra artística de diferents branques: arquitectura, plàstica (pintura, dibuix, gravat, fotografia, etc), música i literatura.

L’altre concepte que s’acull també sota la sigla Q.T. és precisament el col·lectiu artístic de persones que el formen i que donen vida, no solament a la publicació, sinó a la promoció de diverses activitats en el món específic de l’art, i en el més genèric de la cultura.

https://sites.google.com/site/quadernsdetaller1

 

Rubiralta Espai d’Art

rubiralta2

https://www.facebook.com/EspaiRubiralta2013

SAC – Santpedor Art i Creació

sac2

Associació artística multidisciplinària de Santpedor, per moure art, artistes, creadors i creadores de Santpedor, per interactuar amb el llenguatge i de forma social i plural.

http://sac-santpedor.blogspot.com.es

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s